Aan de slag met
Videomarketing

Videomarketing neemt het online landschap langzaamaan over. Op vrijwel elk platform is er sprake van een grote groei. Denk jij er ook aan om te starten met videomarketing maar heb je geen idee hoe te beginnen? Met de volgende drie eenvoudige stappen kom jij al een heel eind!

Waarom videomarketing?

Wij als mensen hebben een voorkeur voor bewegend beeld, dit omdat het een completer en boeiender beeld geeft. In de televisiewereld wordt er dan ook gesproken van ‘’Don’t tell them, show them’’. Mede doordat beeld geluid bevat en er op deze manier een emotie aan kan worden meegegeven, wordt je boodschap sneller opgenomen door de doelgroep dan bij het enkel lezen van een tekst.

Uit onderzoek blijkt dat voorgaande jaren het internetverkeer voor ca. 75% bestond uit bewegend beeld. Ook wordt duidelijk dat een totaal van 12% van de consumenten overgaat tot een aankoop nadat ze hier een video over hebben bekeken. Bovendien worden video’s 1200 keer vaker gedeeld op social media dan enkel tekst of afbeeldingen.
Video is duidelijk van grote invloed op je doelgroep en zorgt ervoor dat je de kijker precies hetgeen kunt vertellen, laten beleven én laten zien wat jij wilt. Denk aandachtig na over de volgende stappen om een goede start te kunnen maken.

1. Maak een plan

Een goed begin is het halve werk. Verwerk daarom in je plan van aanpak goed waar je bedrijf voor staat, wat je wilt uitdragen en welke diensten je levert. Hierbij is het van belang dat je de essentie van je bedrijf niet uit het oog verliest maar dit ook zo kan neerzetten dat het de kijker zal boeien.

2. Stel een budget vast

Hoe groots je kunt uitpakken hangt natuurlijk af van je budget. Stel deze vast en kijk daarna wat er mogelijk is. Moet je de uitvoering zelf gaan doen of heb je de ruimte om het uit te besteden en het wat groter aan te pakken? Hou hierbij ook de inhoud van de video in het achterhoofd; wil je het vrij simpel houden zonder poespas, of wil je het heel technisch en met verschillende snufjes opmaken?

3. Kies je platform(s):

Waar wil je dat de kijker de video tegenkomt? Er zijn tegenwoordig vele kanalen waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij aan videomarketing via YouTube, Facebook of LinkedIn. Onder deze voorbeelden is YouTube met een miljard gebruikers het meest bekende videoplatform ter wereld. Door het enorme bereik, ongeveer 5 miljard bekeken video’s per dag, is het een heel interessant kanaal.

Na YouTube is Facebook toch echt wel de runner-up. Met het implementeren van video’s heeft Facebook zichzelf op de kaart gezet. Het is ook aantrekkelijker om je video via Facebook te plaatsen, omdat dit ten opzichte van de lengte ook langer mag zijn dan bijvoorbeeld een Instagram Reel waar je maximaal 30 seconden voor krijgt.

Uiteraard kon LinkedIn hier niet in achterblijven. Ook dit platform kun je als kanaal inzetten voor videomarketing en dan idealiter om nieuwe kansen te vinden of nieuwe connecties te maken. Wil je bijvoorbeeld inzicht geven in een zakelijk evenement wat je organiseert of reclame maken voor een nieuw product? Daar is LinkedIn het ultieme kanaal voor.

Hulp nodig?

Welk platform je uiteindelijk moet kiezen is erg afhankelijk van je branche, je doelgroep en je boodschap. Mocht je hulp nodig hebben bij de start van je video-marketing campagne, neem gerust contact met ons op. We denken graag mee!

Contentmanager Sevil
Sevil | Contentmanager
videomarketing


Verder lezen?

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

laptop en notities

Image specs voor online beeld

Behalve over de opbouw van de mediabibliotheek is het ook handig om na te denken over de afbeeldingen zelf. In welk formaat upload je ze (jpg of png) en hoe groot zijn ze? Wat het meest geschikt is hangt af van de specificaties, gesteld door bijvoorbeeld het platform of het CMS waar je afbeelding in geplaatst wordt.

Lees verder »
images

Stockfoto’s en gebruiksrechten

Afbeeldingen zijn onmisbaar op je website. We schreven al eens over het belang van een SEO-waardige image gallery. Maar waar begin je met het vinden van beeldmateriaal? Schiet je je foto’s zelf, huur je een fotograaf in of gebruik je stock images? Hoe kom je aan beeld dat past bij jouw organisatie? En waar moet je op letten als het gaat om auteursrechten?

Lees verder »