De juiste manier om producten toe te voegen aan je Sitecore CMS

In Sitecore is het uiteraard mogelijk om producten per stuk toe te voegen, maar zeker als je veel producten wil toevoegen, kan dat best wel tijdrovend zijn.


Gelukkig is daar een oplossing voor: de product import. Een importproces voert over het algemeen ETL-bewerkingen (Extract, Transform en Load) uit. Hiervoor werken meerdere systemen samen. Met het importproces wordt er informatie geëxtraheerd uit het bronsysteem (bijvoorbeeld je Excel bestand), en vervolgens geladen in het doelsysteem (in dit geval Sitecore).

De kans is groot dat je bronsysteem en doelsysteem met verschillende documentstructuren werken, waardoor het ingewikkeld wordt om met elkaar te communiceren. Hiervoor kan je plugins gebruiken, die het bestand uit het bronsysteem transformeren tot een bestand dat geschikt is voor je doelsysteem.

Productpagina’s importeren scheelt tijd

Productpagina’s hebben vaak een identieke indeling, echter met andere content gevuld. Elke productpagina heeft bijvoorbeeld een titel, subtitel, USP’s, een productomschrijving, een packshot en een URL met een goede SEO waarde. Daarnaast koppel je wellicht je producten gelijk aan een merk of laat je op de productpagina ook 3 vergelijkbare producten zien of die goed werken in combinatie met het product waarvoor de pagina bestemd is.

Al deze onderdelen (en meer) kan je alvast invullen voor de producten die je graag wilt importeren via een Excel bestand, zodat Sitecore de pagina’s aanmaakt met al deze informatie reeds ingevuld. Dit scheelt soms enorm veel tijd.

Producten migreren naar een andere Sitecore omgeving

Ook overzetten van producten binnen meerdere versies of een meertalig systeem, kan een stuk sneller dan ze één voor één in te voeren. In Sitecore kan je hele productgamma’s exporteren naar een zip file. Dit file importeer je vervolgens in je nieuwe Sitecore omgeving. Hier maak je dan de benodigde aanpassingen, zoals bijvoorbeeld het vertalen van je productteksten of USP’s: dat scheelt een hoop werk! Als jij ook voor deze uitdaging staat, maar er geen tijd voor hebt: wij helpen je graag.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Of chat direct met één van onze contentmanagers via het chat icoon rechtsonder in deze pagina.

 

Contentmanager Glenn
Glenn | Contentmanager
Shirts aan kledingrek


Verder lezen?

Deze artikelen vind je misschien ook interessant: