Hoe belangrijk zijn Meta-tags nog?

Een meta-tag is een verzamelnaam voor beschrijvende informatie over de content op je webpagina, die niet direct zichtbaar is voor de bezoeker van jouw pagina. Meta-tags zijn het meest bekend vanwege hun gebruik door zoekmachines zoals Google. De bekendste meta-tags zijn die voor het benoemen van een titel, het toevoegen van zoekwoorden (keywords) en een omschrijving (description) aan de pagina. Maar hoe belangrijk zijn deze meta-tags nog?

De meest relevante meta-tags

Er zijn dus 3 meta-tags het meest relevant voor je website: 

Meta Title:

Deze meta-tag geeft je de pagina een naam, die bovenaan in de browser staat en vindbaar is door zoekmachines. Het is belangrijk dat je in een paar woorden duidelijk aangeeft waar de pagina over gaat. De meta-tag is een onmisbaar element om de vindbaarheid van je pagina in zoekmachines te optimaliseren. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste titel kiest, want zo bereik je een hoge score in een zoekmachine zoals Google.

Meta Keywords:

In deze meta-tag geef je in trefwoorden aan waar de pagina over gaat. Geef in woorden, gescheiden door komma’s, duidelijk aan welke content je op deze pagina kunt vinden. Voor deze pagina zou dat bijvoorbeeld zijn: description, zoekmachines, titel, metatags, title, keywords, trefwoorden, omschrijving. Dit zijn dus de zoekwoorden waarmee de pagina gevonden dient te worden.

Description:

In deze meta-tag omschrijf je de pagina in maximaal 155 woorden. De zoekmachines gebruiken deze tag voor de introductietekst in hun resultatenoverzicht. Geef hier duidelijk en op een leesbare manier aan waar de pagina over gaat. Deze tag kan ook helpen om je plaats in de zoekmachines te verbeteren. Ook hier is het belangrijk dat deze tekst overeenkomt met de inhoud van de pagina. Hoewel de invloed van deze tags de laatste jaren afneemt, kan het zeker geen kwaad om ze te gebruiken.

Heb je er zelf niet zoveel verstand van en wil je graag beter vindbaar zijn? Neem dan contact op met onze specialisten van Contentmanagen.nl!

Contentmanager Sevil
Sevil | Contentmanager
Teken tablet


Verder lezen?

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

laptop en notities

Image specs voor online beeld

Behalve over de opbouw van de mediabibliotheek is het ook handig om na te denken over de afbeeldingen zelf. In welk formaat upload je ze (jpg of png) en hoe groot zijn ze? Wat het meest geschikt is hangt af van de specificaties, gesteld door bijvoorbeeld het platform of het CMS waar je afbeelding in geplaatst wordt.

Lees verder »
images

Stockfoto’s en gebruiksrechten

Afbeeldingen zijn onmisbaar op je website. We schreven al eens over het belang van een SEO-waardige image gallery. Maar waar begin je met het vinden van beeldmateriaal? Schiet je je foto’s zelf, huur je een fotograaf in of gebruik je stock images? Hoe kom je aan beeld dat past bij jouw organisatie? En waar moet je op letten als het gaat om auteursrechten?

Lees verder »