Video plaatsen op je website
hoe doe je dat?

Je bent na het lezen van de vorige blogpost over video aan het filmen geslagen en hebt een fantastische video gemaakt. Een sterk en persoonlijk verhaal, waarin je laat zien waar je voor staat of hoe je product of dienst werkt. Hoe zorg je er nu voor dat je video zichtbaar is op je website? Er zijn twee manieren om dit te doen. Eén: je uploadt je video naar een extern videoplatform. Twee: je uploadt hem direct naar je eigen website. Omdat de eerste methode de voorkeur heeft, zullen we uitleggen hoe dat werkt.

De beste optie: gebruik een extern platform om je video te hosten

Als je ervoor kiest je video te uploaden op een extern video-host platform, kom je bijvoorbeeld uit bij Vimeo of YouTube. Voor dit voorbeeld houden we de laatste aan. Upload eerst je video naar YouTube. Op je eigen website plaats je vervolgens een linkje naar de video op dat platform. Volg de volgende simpele stappen om de link in te sluiten:

Stap 1. Klik op de Delen-knop onder de video 

Delen


Stap 2. Kies de optie Insluiten

Insluiten


Zodra je op Insluiten klikt, verschijnt het volgende scherm:

video insluiten

Hier zie je de html-code die je direct kan kopiëren naar je website. Je kan eventueel de breedte en hoogte aanpassen bij frame width en height. Je kan ook instellen op welke minuut je video begint met afspelen (Beginnen bij). In de afbeelding is ‘Afspeelbediening weergeven’ aangevinkt, waarmee je zorgt dat er afspeelknoppen ingevoegd worden om de video te kunnen afspelen of pauzeren.

Kopieer de code en ga nu naar de plek waar je de video wil plaatsen, in WordPress of een ander CMS systeem dat je gebruikt. Open daar de Text Editor – niet de visuele editor – en plak de code erin. Bekijk het resultaat!

Waarom optie 2 minder gebruikelijk is

Als je je video direct naar je eigen website wil uploaden, maak je geen gebruik van een extern videoplatform. De video wordt in dit geval opgeslagen op je eigen server. Omdat een video een groot bestand is, beïnvloedt dit de algehele laadtijd van je hele website. Behalve dat Google dit afstraft met een minder goede ranking, is het natuurlijk ook voor de gebruikerservaring een slechte zaak. Om die redenen is het verstandiger om gebruik te maken van een extern videoplatform waardoor je enkel een link hoeft in te sluiten op je website.

Heb je naar aanleiding van deze blogpost vragen of wil je sparren over de mogelijkheden van video, neem dan contact met ons op. Stuur ons een e-mail of chat direct met één van onze content managers via het chat icoon rechtsonder in deze pagina.

Contentmanager Laura
Laura | Contentmanager
technologie


Verder lezen?

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

globe

6 nuttige tips voor het opzetten van een meertalige website

Er zijn allerlei goede redenen om je site in meerdere talen beschikbaar te maken. Je bereikt er meer potentiële bezoekers mee, die het waarderen om jouw website in hun eigen taal te kunnen lezen. Professioneel vertaalde content van goede kwaliteit leidt bovendien tot betere vindbaarheid in de zoekmachines. Maak een plan van aanpak voordat je begint met het bouwen van je meertalige website. De aanwijzingen in deze blogpost helpen je op weg!

Lees verder »